Lenka Popelová životopis

česká, 1976

Životopis

Ing. arch. Lenka Popelová, Ph.D., historička architektury, architektka, odborná asistentka na katedře architektury Fakulty stavební ČVUT Praha.

Absolventka Fakulty architektury ČVUT v Praze (2003; v roce 2001 studovala na TU Delft, Faculty of Architecture). Od roku 2004 výzkumný pracovník ve Výzkumném centru průmyslového dědictví ČVUT v Praze. Od roku 2006 odborná asistentka na katedře architektury Fakulty stavební ČVUT v Praze. Doktorát obhájila na FA ČVUT v Praze v roce 2011 na téma Architektonické soutěže 60. let.

Věnuje se odborné i osvětové publikační a vzdělávací činnosti v oboru dějiny a teorie architektury 2. pol. 20. století a industriální dědictví (je členkou mezinárodní organizace TICCIH, 2012). Vedle publikační a přednáškové činnosti, spolupořádá výstavy, exkurze a mezioborové konference: např. mezinárodní konference v rámci Bienále Industriální stopy 2005 a 2007 či konference Meziválečná průmyslová architektura 2005. Na ČVUT se účastnila se výzkumných záměrů, grantů a RP (ČVUT, MŠMT). Věnovala se aktivně divadelní činnosti jako scénografka, baletka.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.