Lenka Menšíková životopis

česká

Životopis

Ing. Lenka Menšíková - o sobě píše:

Do svých 7 let jsem žila na statku daleko za vesnicí v Beskydech, obklopená lesy, loukami a samotou. A každé léto jsem jezdila na Jižní Moravu k prarodičům, každý den si užívala jejich velkou zahradu plnou ovoce a zeleniny, květin a slunce.
Později jsem měla možnost poznat naše dvě velkoměsta, vystudovala jsem Provozně ekonomickou fakultu MZLU v Brně a odešla pracovat do Prahy. Byly to krásné roky, měla jsem skvělou práci, učila se žít v partnerství i sama se sebou. A i když jsem si život v Praze užívala, čím dál víc jsem si uvědomovala, že až jednou ... své děti chci vychovávat jinde a jinak. Že potřebuji prostor, zahradu, ticho a i tu samotu. A tak jsem díky mému muži, mým rodičům a mé víře opět Doma. V rodné vísce, s kouzelnými výhledy na hory a se zahradou s bylinkami a spoustou jedlých plodů.... a s dětmi. Touhou předat jim do života úctu a lásku k tomu, co nás obklopuje. Předat jim schopnost vidět, cítit, milovat. Naučit je úctě k sobě samému.
V té době jsem poznala vůně, esence Young Living, Dostala jsem je dárkem od své kamarádky. Voněly "tak trochu jinak" než jsem doposud znala. Cítila jsem jemnost, sladkou podmanivost, hloubku a zpomalení. Natolik probudily mou zvědavost, že jsem začala pátrat po tom, co jsou zač, jak esenciální oleje vznikají, jaká je jejich historie, co určuje jejich kvalitu. Nešlo jen o napsaná slova. Jejich filozofii, čistotu a lásku cítíte v každé kapce. A tak mě přivedly na cestu, po které chci jít dál a dál…
Přišla potřeba sdílení. Sdílení vůní a prožitků a moudrosti, kterou sebou tyto esenciální oleje nesou. Proto jsem založila RosMarinu. Místo odpočinku a zpomalení, zastavení se, zavnímání svého těla a duše, svých potřeb. Místo péče o ženu, její ženství a krásu, její harmonii a rovnováhu.
Pečuji o Vaši pleť a tělo, naplňuji srdce klidem a zpomaluji Váš svět. A to naplňuje mě. V tom vidím své poslání, které chci šířit dál. Chci Vám ukázat, že pečovat o sebe lze velmi jednoduše, stačí důvěřovat přírodě a budete překvapeni, co dokáže.
Důvěru v moudrost přírody se snažím předat i na svých workshopech, které mi opět otevřely cestu do Prahy a Brna. Učím ženy pečovat o sebe a své nejbližší jen tím, co nám příroda nabízí - panenské oleje, vonné esence, soli... Čarujeme a tvoříme krásu po kapkách. Je velmi nabíjející pozorovat radost a nadšení v očích žen a touhu se těmito čistými výrobky hýčkat...
Mou velkou radostí a vášní se stala spolupráce se školami a jinými organizacemi, kde mám možnost se podílet na přípravě vzdělávacích metodik zaměřených na využití zahrad pro účely výuky. Baví mě se učit a připravovat hravé učení (nejen) pro děti.
Na počátku roku 2020 vychází má kniha - Výroba vlastní kosmetiky. Přijala jsem tuto nečekanou výzvu od nakladatelství Grada a sepsala jsem mé pojetí krásy, přírodní péče o pleť, svou filosofii, znalosti a zkušenosti ze své práce v salonu a z kurzů. (zdroj životopisu: http://rosmarina.cz/o-mne/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Lenka Menšíková - knihy

2020  67%Výroba vlastní kosmetiky

Žánry autora

Pro ženy Osobní rozvoj a styl Zdraví

Štítky z knih

domácí kosmetika

Menšíková je 1x v oblíbených.
Osobní web autora