Lena Dunham životopis

americká, 1986

Životopis

Lena Dunham (narozena 13. května 1986) je americká herečka a filmová tvůrkyně.[1] Napsala a zrežírovala nezávislý film Tiny Furniture (2010) a je tvůrkyní a hlavní herečkou televizního seriálu stanice HBO s názvem Girls. V roce 2012 byla nominována na čtyři ceny Emmy a vyhrála dva Zlaté glóby za seriál Girls.
Dunham se narodila v New Yorku. Její otec, Carroll Dunham, je malíř "otevřeně sexualního pop artu" a její matka, Laurie Simmons, je fotografka a designérka.] Její otec je protestant a podle Leny Dunham potomek Mayflower; její matka je Židovka. Lena Dunham má mladší sestru Grace, která je modelka a v současné době studuje na Brown University a která účinkovala ve filmu Tiny Furniture. Když byly ještě děti, často je hlídaly fotografky Sherri Zuckerman a Catherine McGann.

Dunham navštěvovala Saint Ann's School v Brooklynu, New York, kde potkala herečku a kolegyni Jemima Kirke, se kterou účinkuje v seriálu Girls, a kterou také obsadila do svého prvního filmu Tiny Furniture. V roce 2008 odpromovala na Oberlin College, kde studovala kreativní psaní. (zdroj životopisu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Lena_Dunham)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.