Lawrence Anthony životopis

jihoafrická, 1950 - 2012

Životopis

Lawrence Anthony (17. září 1950 – 2. března 2012) byl mezinárodní ochránce přírody, environmentalista, průzkumník a autor bestsellerů. Byl dlouholetým vedoucím ochrany zvířat v rezervaci zvířat Thula Thula v Zululandu v Jižní Africe a zakladatelem The Earth Organization, soukromě registrované, nezávislé, mezinárodní ochranářské a environmentální skupiny se silnou vědeckou orientací. Byl mezinárodním členem váženého Explorers Club of New York a členem Národní rady Jihoafrické asociace pro rozvoj vědy, nejstarší vědecké asociace v Jižní Africe.

Podrobnosti o jeho ochranářských aktivitách se pravidelně objevovaly v regionálních a mezinárodních médiích včetně CNN, CBS, BBC, Al Jazeera a Sky TV a objevovaly se v časopisech a časopisech jako Reader's Digest, Smithsonian, Explorers Journal, Africa Geographic, Men's Journal, Shape magazine, časopise Elle a dalších.

Anthony zemřel na infarkt ve věku 61 let před svou plánovanou ochranářskou galavečeří v březnu 2012 v Durbanu, aby zvýšil mezinárodní povědomí o krizi pytláctví nosorožců a uvedl svou novou knihu Poslední nosorožci: Moje bitva o záchranu jednoho ze světa. Největší stvoření. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Lawrence Anthony - knihy

2014  98%Můj život se slony

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata

Štítky z knih

Afrika sloni ochrana zvířat

Anthony je 4x v oblíbených.