Kelli Stanley životopis

americká, 1964

Životopis

Kelli Stanley je úspěšná autorka detektivního žánru, velmi chválená kritikou a oblíbená u čtenářů. Jejím domovem je Hammettovo San Francisco, město, které miluje a kde se odehrávají její fiktivní příběhy.

Vystudovala klasickou literaturu, miluje jazz, staré filmy, ošoupané plstěné klobouky, Art Deco a jazykové hříčky. Jejími literárními vzory, jejichž tvorba ji nejvíce ovlivnila, jsou Raymond Chandler, Dashiell Hammett, Tennessee Williams, Cornell Woolrich, Francis Scott Fitzgerald a Thomas Hardy.

K jejím nejznámějším dílům patří série historizujících detektivních příběhů drsné školy o Mirandě Corbieové, zasazených do San Franciska čtyřicátých let minulého století. První detektivní román z této série se jmenuje Město draků a získal Cenu Macavity za nejlepší historický román, byl nominován na Cenu Los Angeles Times, Shamusovu cenu, Cenu Bruce Alexandera a Cenu RT Book Reviews, po vydání se dlouhé měsíce držel mezi nejprodávanějšími knihami a v mnoha hodnoceních patřil mezi nejlepší knihy roku. (zdroj životopisu: bbart.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Kelli Stanley - knihy

2017  68%Město draků

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány

Štítky z knih

Stanley je 0x v oblíbených.
Osobní web autora