Kathryn Le Veque životopis

americká, 1964

Životopis

Kathryn Elizabeth Bouse Le Veque Hogan je jednou z nejprodávanějších nezávislých autorek historických románů v Americe. Je autorkou více než 100 vydaných historických a současných romantických románů. Nejvíce se proslavila psaním úspěšné série de Wolfe Pack, včetně Warwolfe, The Wolfe, Nighthawk, Serpent a A Wolfe Among Dragons.

Narodila se v roce 1964 v Glendale v Kalifornii a vyrostla v Pasadeně v Kalifornii, kde v roce 1982 absolvovala střední školu. Navštěvovala University of Southern California. Psát začala jako hobby, když jí bylo třináct.

Le Veque pokračovala v psaní během střední školy, vysoké školy a při práci na plný úvazek a výchově svých dvou dětí. Když jí bylo 28 let, začala svá díla předkládat tradičním vydavatelům, ale byla odmítnuta, protože jimi zvolený žánr tehdy nepovažovali za „dostatečně prodejný“. S nárůstem nezávislého publikování na platformě Amazon Kindle na začátku roku 2010 z rozmaru nahrála svůj první román ke koupi na Amazonu v květnu 2012. O rok později, díky rostoucímu úspěchu svých románů, mohla dát výpověď z práce a soustředila se na psaní na plný úvazek.

V říjnu 2014 byla uvedena jako 31. „nejčtenější“ autor na Amazonu. Její kniha With Dreams Only of You byla v červenci 2015 nejprodávanější knihou USAToday. Od roku 2015 se Le Veque dostala na seznam bestsellerů USA Today 16krát. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Kathryn Le Veque - knihy

2023  67%Obávaný rytíř

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

romantika historické romance

Le Veque je 2x v oblíbených.