Julia Justiss životopis

americká

Životopis

Vyrostla u moře nedaleko starého koloniálního města Annapolisu ve státě Maryland. Díky tomu má od mládí dvě vášně - námořníky a historii. Už ve dvanácti letech prováděla návštěvníky Annapolisu po historických místech tohoto zajímavého města, spjatého s dobou americké revoluce. Brala je i na další místní atrakci - na Americkou státní námořní akademii. Po několika letech setkávání s budoucími námořními důstojníky bylo takřka nevyhnutelné, že si jednoho z nich vybrala jako svého životního partnera.

Předtím, než se pustila do psaní vlastních romantických historických příběhů, hodně četla. Na stránkách knih se vydávala na literární toulky po starém Egyptě, po starém americkém Jihu a pochopitelně i po staré Anglii.

Zpočátku si jen poznamenávala nápady na příběhy, na vysoké škole se pustila do poezie. Po studiu pracovala jako obchodní žurnalistka, po svatbě odešla se svým manželem do Tunisu a tam přispívala do časopisu, který vydávalo místní americké zastupitelství. Také cestovala po celé Evropě.

Než se vrátila z Tunisu do Států, měla už napsanou svoji první historickou romanci. Na nátlak svých dětí se pustila do další a do dnešní doby už jich má na svém kontě čtrnáct. (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.