Jon Stock životopis

J. S. Monroe · pseudonym

britská

Životopis

Jon Stock je britský autor píšící též pod pseudonymem J.S.Monroe. S manželkou a dětmi žije ve Wiltshire.
Napsal šest špionážních novel. Pod pseudonymem J.S.Monroe napsal zatím dva psychologické thrillery "Find Me" z roku 2017 a Nepamatuji si své jméno (Forget My Name, 2018, česky 2019).
---
Po studiu angličtiny na Magdalene College v Cambridgi pracoval v Londýně jako žurnalista na volné noze, psal pro většinu britských národních novin a přispíval do BBC Radio 4. Byl vybrán do scénáristického kurzu od Carlton TV. V roce 1995 žil v indickém městě Kochi, kde pracoval ve štábu indického časopisu The Week. V letech 1998-2000 byl zahraničním dopisovatelem v Delhi, kdy psal pro periodika Daily Telegraph, South China Morning Post a Singapore Straits Times. V letech 1995-2012 měl sloupek Last Word (=poslední slovo) v časopisu The Week.

Když se v roce 2000 vrátil do Británie, pracoval v různých sobortních přílohách Telegraphu, v roce 2005 byl 5 let redaktorem části Weekendu. Jak Weekend tak Telegraph opustil v roce 2010, aby dokončil trilogii o Danielu Marchantovi a do Telegraphu se vrátil v únoru 2013, kde měl na starosti kanál digitálních knih. V květnu 2014 byl povýšen na výkonného ředitele časopisu Weekend and Living, kdy editoval víkendové tištěné přílohy a řadu lifestylových digitálních kanálů. V říjnu 2015 tato média opustil, aby se věnoval své kariéře spisovatele thrillerů.

Jeho první novela "The Riot Act" vyšla v roce 1997 a dostala se do užšího výběru Asociace spisovatelů krimi (Crime Writers’ Association) na cenu za nejlepší novelovou prvotinu. Další kniha "The Cardamom Club" was vyšla v roce 2003 v Británii a v Indii.
Třetí novela "Dead Spy Running" - první z trilogie o Danielu Marchantovi (či ‘Legoland’) vyšla v roce 2009 a byla přeložena do 5 jazyků (holandštiny, francouzštiny, němčiny, ruštiny a japonštiny). Druhý díl trilogie "Games Traitors Play" vyšel v roce 2011 a třetí díl "Dirty Little Secret" v roce 2012.

Filmová práva na trilogii zakoupili v roce 2009 Warner Brothers a najali oskarového scénáristu Stephena Gaghana. V roce 2014 byla filmová práva odkoupena společností Wonderland Sound and Vision.
Kniha "Find Me" vyšla v roce 2017, prodalo se přes 100 tisíc výtisků a práva na překlad byla prodána do 14 zemí.

In 2017, Jon was commissioned by The Nare, a luxury hotel in Cornwall, to write a spy novella set in and around the hotel, which is located on the Roseland Peninsula. To Snare A Spy is available to buy from the hotel.

Jeho nový J.S.Monroe thriller Nepamatuji si své jméno(Forget My Name) vyšel v roce 2018 a práva na překlad byla prodána do 6 zemí. (zdroj životopisu: http://www.jsthrillers.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jon Stock - knihy

2019  68%Nepamatuji si své jméno

Žánry autora

Literatura světová Thrillery

Štítky z knih

Stock je 0x v oblíbených.
Osobní web autora