Jolana Daňková životopis

česká

Životopis

Už od mala se věnuji výtvarným činnostem všeho druhu. Na střední škole jsem studovala grafický design a následovala vysoká škola ve Zlíně, kde jsem si při studiích multimedií a designu odskočila k animovanému filmu. Zlín jako místo zrození českého animovaného filmu k tomu přímo vybízel. Grafický design ale hrál v mém profesním životě vždycky hlavní roli. Takže po různých pracovních zkušenostech v reklamních agenturách jsem skončila jako artdirektorka v magazínu Ona Dnes.
Teď jsem na rodičovské dovolené a kromě dcery se věnuji grafice, ale i ilustraci a kresbě.
Miluji cestování. Nějaký čas jsem strávila v Austrálii, která mě hodně ovlivnila a inspirovala. Jako výtvarnici mě naprosto uchvátilo Aboriginské umění jejích původních obyvatel. Je v něm spousta inspirace a ta mi pomohla mimo jiné i v realizaci těchto omalovánek.
S rodinou nyní žijeme v mém rodném městě, Poděbradech. Máme rádi zdejší klidnou lázeňskou atmosféru. Věnuji se ochotnickému divadlu v místním divadelním spolku - nejen jako herečka, ale pomáhám i s výtvarným řešením divadelních scén. Celá rodina občas rádi utíká z polabské nížiny do hor a do skal, kde se věnujeme turistice a horolezectví.

Ocenění (1)

2015 - Český bestseller (Omalovánky pro dospělé) - kniha Antistresové omalovánky pro dospělé