John Stevens životopis

americká, 1947

Životopis

John Stevens je mezinárodně uznávaný aikidoka, instruktor aikida a jeden z velkých osobností světa aikidó a buddhistických studií. Je předním světovým autorem mnoha známých knih o studiu a cvičení aikido, které byly přeloženy do několika světových jazyků. Napsal více jak desítku knih. Je respektovaným členem akademické obce a profesorem buddhistických studií na japonské univerzitě Tohoku Fukuši v Sendai.

Narodil se v Chicagu, vyrůstal ovšem v Evanston, Illinois. Od roku 1973 žije v japonském Sendai, kam se přestěhovaů za studii buddhismus. Během studií se začal zajímat o aikido. Nejprve se učil aikido pod vedením Hanzawa Yoshimi. Jeho dlouholetým učitelem aikido je ovšem Shirata Rinjiro - jeden z Osenseiových žáků. V aikido dosáhl úrovně 7. dan Aikikai.

Postupně si vytvořil vlastní styl Aikido, který pojmenoval "klasické aikido". Jedná se o ucelený systém včetně misogi, kotodamy, aiki-ken, aiki-jo a taijustsu, který postupně učil a rozšířil po celém světě. (zdroj životopisu: http://www.levneucebnice.cz/autor/john-stevens/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.