John Powell životopis

britská

Životopis

Dr. John Powell je fyzik a klasicky vzdělaný hudebník s přirozeně kučeravými vlasy. Přednáší na mezinárodních konferencích o laseru a za pivo hraje na kytaru po hospodách. Tomu druhému dává přednost. Získal magisterský titul v oboru hudební skladby na Univerzitě v Sheffieldu a PhD. ve fyzice; jeho skladby jsou ve Velké Británii často hrány. Vyučuje fyziku na Univerzitě v Nottinghamu a hostující profesor na univerzitě ve švédském Luleå a hudební akustiku na Sheffie University.
Žije v Nottinghamu v Anglii.
Svůj zájem o hudbu a vědu spojil v knize „Emoční síla krásných zvuků aneb proč máme rádi hudbu“, kde čtivou formou vysvětluje, „jak hudba opravdu funguje“. Knihy, která je právě pro svou čtivost a názornost určena hlavně čtenářům, kteří se s hudební vědou a teorií blíže nesetkali a chtějí se o hudbě něco blíže dozvědět.

John Powell má jmenovce - slavného skladatele filmové hudby, který složil hudbu např. k filmům Jak vycvičit draka nebo Agent bez minulosti. (zdroj životopisu: www.dokoran.cz; kniha Emoční síla krásných zvuků)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.