John E. Sarno životopis

americká, 1923 - 2017

Životopis

John Ernest Sarno Jr. (23. června 1923 - 22. června 2017) byl profesorem rehabilitačního lékařství, New York University School of Medicine a ošetřujícím lékařem na rehabilitačním institutu Howarda A. Ruska. Medicína , New York University Medical Center. Vystudoval Kalamazoo College , Kalamazoo, Michigan v roce 1943 a Columbia University College lékařů a chirurgů v roce 1950. V roce 1965 byl jmenován ředitelem ambulance Rusk Institute. Je také původcem diagnostiky psychosomatického stavu syndrom napětí myositis (TMS), také nazývaného syndrom napětí myoneurální = Syndrom Tension myositis, který je v současné době běžnou lékařskou komunitou nepřijímán.
Nejvýznamnějším úspěchem Sarna je vývoj, diagnostika a léčba syndromu tenzního myoneuronu (TMS), který v současné době běžná medicína nepřijímá. Podle Sarna je TMS psychosomatické onemocnění způsobující chronickou bolest zad, krku a končetin, která se při standardních lékařských ošetřeních nezmiňuje. Zahrnuje další nemoci, jako jsou gastrointestinální problémy, dermatologické poruchy a zranění opakujících se kmenů, které se týkají TMS. Sarno prohlašuje, že úspěšně léčil více než deset tisíc pacientů v Ruskově institutu tím, že je vychovával na základě své víry v psychologický a emocionální základ jejich bolesti a symptomů. Sarnoova teorie spočívá částečně v tom, že bolest nebo GI příznaky jsou nevědomým „rozptýlením“, které napomáhá potlačení hlubokých emocionálních problémů v bezvědomí. Sarno věří, že když pacienti přemýšlejí o tom, co je může rozrušit v jejich bezvědomí, mohou porazit strategii své mysli potlačit tyto silné emoce; když jsou symptomy viděny pro to, co jsou, pak tyto příznaky neslouží žádnému účelu a zmizí. Zastáncové Sarnoovy práce předpokládají vlastní potíže při provádění klinických studií potřebných k prokázání nebo vyvrácení diagnózy, protože je obtížné používat klinická hodnocení s psychosomatickými nemocemi.

V roce 2007 David Schechter (lékař a bývalý student a výzkumný asistent Sarno) zveřejnil srovnávací studii léčby TMS, která ukázala 54% snížení průměrného skóre intenzity bolesti u kohorty 51 pacientů s chronickou bolestí zad , jehož průměrné trvání bolesti před studií bylo 9 let. Pokud jde o statistickou významnost a úspěšnost, studie překonala podobné studie jiných psychologických intervencí u chronické bolesti zad.

14. února 2012 se Sarno objevil před Výborem Senátu USA pro zdraví, vzdělávání a důchody v rámci slyšení „Bolest v Americe: zkoumání úlev“. Výboru předsedal senátor Tom Harkin (D-Iowa), který velmi podporoval spojení mysli a těla podporované Sarnem na základě jeho osobních zkušeností a neteře s fibromyalgií. Následně Výbor zaslal přepisy svědectví od Sarna a dalších svědků, jakož i videozáznam slyšení. (zdroj životopisu: https://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/John_E._Sarno&prev=search)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

John E. Sarno - knihy

2019  95%Uzdravení od bolesti zad

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví

Štítky z knih

alternativní medicína bolesti zad léčba, terapie

Sarno je 0x v oblíbených.