Jiří Vaverka životopis

česká, 1938

Životopis

Prof. Ing. Jiří Vaverka, DrSc., narozen 1.3.1938 v Užhorodě (Ukrajina). Profesor na Fakultě architektury, Ústav stavitelství v Brně.
Po absolutoriu Stavební fakulty v Brně v roce 1960 pracoval 15 roků v provozu jako mistr, stavbyvedoucí a vedoucí provozu. Od roku 1975 ve Stavoprojektu ve funkci hlavního specialisty pro stavební fyziku.V roce 1990 obhájil DrSc., posléze byl jmenován profesorem.
Je soudním znalcem v oboru stavebnictví, odvětví stavební fyzika, autorizovaný inženýr oborech pozemní stavby a energetické auditorství. Vede konzultační střediska tepelné techniky (EKIS) a program Panel při MPO ČR. Je autorem, příp. spoluautorem 12 monografií, více než 200 článků a přednášek v renomovaných tuzemských časopisech a kongresech, konferencích, členem Vědeckých rad na FA TU Liberec a FAST TU Ostrava., kde externě přednáší.
V současné době mezinárodní autorský tým pod jeho vedením připravuje vydání odborné publikace (v roce 2006) - Stavební tepelná technika a energetika budov, která je kvalitativně nastavena na časový horizont od roku 2006. (zdroj životopisu: http://www.archiweb.cz/salon.php?action=show&id=471&type=10)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.