Jiří Burel životopis

česká, 1976

Životopis

Ing. Jiří Burel (*22.5.1976) - významný český amatérský mykolog je do hub - v tom dobrém slova smyslu - úplný blázen. Jsou nejen jeho koníčkem, ale především posláním na celý život. Řadíme ho, za jeho neúnavnou vysvětlující osvětovou práci, mezi nejpřednější následovníky pana Smotlachy.
Absolvoval Vysokou školu chemicko-technnologickou v Praze a houby jsou jeho celoživotním koníčkem již od dětství. V současné době je členem předsednictva České mykologické společnosti a členem České vědecké společnosti pro mykologii, působí v redakci časopisu českých houbařů - Mykologickém sborníku, přednáší pro odbornou i širokou veřejnost (např. o "kodexových houbách"), a to nejen v Praze. Zaměřuje se na výzkumy, angažuje se v ochraně hub, lesů a přírody, věnuje se mj. fotografování hub a poznání rodu Coprinus.
Své fotografie hub a příspěvky publikuje jak v populárních, tak v odborných časopisech, periodikách a knihách. Podílel se i na přípravě Červeného seznamu hub (makromycetů) ČR. (zdroj životopisu: kniha Atlas hub; http://burle.blog.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jiří Burel - knihy

2007  80%Atlas hub

Žánry autora

Literatura naučná Hobby Mapy a atlasy

Štítky z knih

atlasy hub

Burel je 1x v oblíbených.