Jean-Pierre Barral životopis

francouzská, 1944

Životopis

Francouzský osteopat a fyzioterapeut Jean-Pierre Barral – řiditel fakultního oddělení pro Osteopatickou manipulaci v rámci Lékařské fakulty pařížské univerzity ve Francii. V roce 1974 získal diplom z osteopatické medicíny v rámci evropské osteopatické školy v Maidstone v Anglii, kde také v letech 1975-1982 vyučoval biomechaniku páteře.

Průkopník Viscerální manipulace založené na inovátorské teorii, která učí, že každý vnitřní orgán rotuje kolem své fyziologické osy pohybu. Ve spolupráci s Alainem Croibierem rozvíjí další techniky Neurální manipulace a Artikulární manuální manipulace v rámci stále trvajícího klinického výzkumu. Barral je tvůrcem a lektorem řady vzdělávacích programů v rámci Barral institutu od roku 1985, kde stále rozvíjí nové modality terapeutických kurzů.
Od roku 1999 vede svoji vlastní privátní praxi v Grenoblu, Francie. Taktéž od roku 1999 je zasloužilým členem oddělení Viscerální manipulace na Fakultě osteopatické medicíny v Grenoblu, Francie a na Lékařské fakultě v Paříži. Dále je řiditelem mezinárodní osteopatické školy v St. Etienne, Francie. (zdroj životopisu: http://www.barralinstitute.cz/index.php?option=com_content&v)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jean-Pierre Barral - knihy

2006  0%Manuální termodiagnostika
2006  0%Viscerální terapie

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví Zdravotnictví

Štítky z knih

Barral je 0x v oblíbených.