Jaroslav Janeček životopis

česká, 1951 - 2010

Životopis

Vyučil se zedníkem a do roku 1970 = do svých 19ti let pracoval na stavbách v hlavním městě - Praze. Po základní vojenské službě u Pohraniční stráže nastoupil do služeb Ministerstva vnitra, kde působil v různých funkcích až do pozice porevolučního ředitele Policie Prahy 7.
Mezitím vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze a tamtéž postgraduální studium Fakulty žurnalistiky. Pravidelně přispíval svými články do Kriminalistikého sborníku.
Od roku 1995 působil jako advokát při České advokátní komoře v Praze a mezi jeho klienty patřil mezi jinými Jiří Kájínek, Marie Černá, policista Tomáš Čermák i členové Bedrichova gangu. Byl mezi prvními, kdo zatčené kriminalisty vyslýchal.
Pražská galérka mu dala přezdívku "Monty Jack" a pro dobré klienty zůstává v paměti jako "Doktor Buldok".
JUDr. Janeček, který dokázal přijít mnoha věcem na kloub, rozlousknout spoustu záhad jako policejní rada, jako bývalý šéf pražské kriminálky a později advokát, měl přístup k mnoha dalším zajímavým tajným dokumentům a osobám ... tento muž, plný informací, bohužel svůj poslední boj s nemocí prohrál - zemřel dne 22.7.2010.
Zemřel pár dní před zahájením premiéry filmu KAJÍNEK ... a nutno podotknout, že tohoto známého českého vězně JUDr. Janeček osobně vyšetřoval ve své funkci kriminalisty MEZI PRVNÍMI.
Zemřel pár dní před zatčením podnikatele Pitra...
Zemřel pár dní před skandálním odhalením tajných agentů v řadách obrany státu...
Zemřel pár dní před plánovaným interwiew s jedním z Kanadských reportérů... (zdroj životopisu: kniha)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jaroslav Janeček - knihy

2009  90%Tanec mezi paragrafy

Žánry autora

Literatura faktu Literatura česká

Štítky z knih

Janeček je 0x v oblíbených.