Jarmila Smrčková životopis

česká, 1927

Životopis

Přeštická rodačka Jarmila Smrčková, která v současnosti žije v Klatovech. Blízký vztah má také k Plzni, kde vystudovala dnešní Masarykovo gymnázium a kde nakladatelství NAVA nyní vydalo její knihu. Dvě desítky let pracovala v Chlumčanských keramických závodech, mimo jiné jako redaktorka časopisu Chlumčanský keramik.

„Již od raného dětství mě babička učila znát byliny,“ vzpomíná autorka na to, jak se kdysi začala zajímat o téma, které zpracovala ve své knížce. „Univerzální recepty pro řešení životních situací neexistují, ale je dobré se poučit ze zkušeností,“ tvrdí Jarmila Smrčková. „Rady, které v knize naleznete, pomohou všem, kdo si přejí využít léčivé síly přírody. Najdete tu popis výroby mnoha elixírů, jež vám pomohou v boji proti negativním následkům moderního způsobu života. Pokud si prostudujete kapitolu o zázraku, kterým je každodenní pohyb, zhubnete, budete šťastnější a vitálnější,“ slibuje autorka. A na stránkách Dechu života nabízí také setkání s francouzským lékařem, jenž zdůrazňoval, že si musíme pěstovat veselou mysl.

Přitom Jarmile Smrčkové nebylo vždy do smíchu. „Po letecké havárii s kluzákem Avion, který jsem v devatenácti letech jako členka přeštického Aeroklubu pilotovala, jsem strávila devět měsíců v nemocnici. Tam jsem pochopila, že byliny a zdravotní tematika budou mým celoživotním koníčkem,“ říká Klatovanka, která své 84. narozeniny oslaví za tři měsíce a přeje si k nim, aby ještě dlouho žila se svými dětmi, které jí pomohly i při dokončení knihy. „Můj věk dodává nepochybně dostatečnou důvěru mým radám, ale nechávám na čtenářích, aby si utvořili svobodný úsudek,“ vzkazuje autorka.

„Kniha paní Smrčkové přináší jednoduché návody na změnu životního stylu. Využijete–li v ní popsané doporučené rady, krok za krokem si vyčístíte organismus od jedů a zkvalitníte a prodloužíte svůj život,“ shrnuje Viktor Steinbach z nakladatelství NAVA.
Zdroj: https://plzensky.denik.cz/kultura_region/havarovala-s-kluzakem-ted-lidem-radi-jak-zmenit-zi.html (zdroj životopisu: https://plzensky.denik.cz/kult...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jarmila Smrčková - knihy

2011  0%Dech života : návody na změnu životního stylu

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví

Štítky z knih

životní styl zdravá výživa

Smrčková je 0x v oblíbených.