Jana Králová životopis

česká, 1987

Životopis

Jana Králová si bere za svůj hlavní cíl, znovu přivést „nečtenáře“ ke knihám a nabídnout jim, tak zajímavé a napínavé příběhy.
Mnohé znechutila povinná školní četba, proto by těmto lidem chtěla ukázat, že existují i jiné mnohem zajímavější a poutavější žánry. A každý si v nich může najít, to co ho baví. Jen tomu musí dát šanci.
Vždyť jen v Čechách je spoustu autorů co by stáli za přečtení.
Proto se snaží psát srozumitelně a poutavě pro mladou generaci, ale stejně tak i pro zkušenější čtenáře.

Jana pochází ze tří dětí. Každý ze sourozenců je jiný a každý má něco v čem vyniká. Celá rodina měla vždycky velmi blízko k umění a to ať ve formě psaní nebo malování, ale nikdy nikdo nedal svoje dílo na odiv a tak zůstali všechny poklady skryty hluboko v myslích jejich autorů.
Jana vzala všechnu svou odvahu do hrsti a díky tomu si dnes můžeme přečíst dilogii Do tmy.
Cesta k jejímu vydání byla trnitá a nelehká, ale nakonec se všechno podařilo.

Jana vyrostla a žila nedaleko Uhlířských Janovic v malé vesničce jménem Zbizuby, kde žije plno skvělých lidí, kteří ji po vydání knihy velmi podpořili. V současné době bydlí v Uhříněvsi na kraji Prahy. Psaní se věnuje pouze jako koníčku při zcela jiné práci, ale ráda by mu věnovala mnohem víc času, aby se mohla zdokonalovat a vypustit z hlavy další spousty nápadů, které v ní teď má.

Nepíše pro kritiky a recenzisty všeho druhu, ale pro lidi se kterými se běžně potkává na ulici. Pro lidi, kterým může zpestřit cestu do práce nebo do školy. Pro lidi přesně jako jste vy. (zdroj životopisu: http://www.dotmy.mysteria.cz/autorka.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jana Králová - knihy

2010  0%Do tmy - Eia

Žánry autora

Literatura česká Fantasy

Štítky z knih

Králová je 0x v oblíbených.
Osobní web autora