Jan Pěnkava životopis

česká, ? - 2014

Životopis

Fotograf, tester a publicista. Členem týmu IDIF je od ledna 2011, nejprve působil jako editor Fotografování.cz, nyní pracuje jako šéfredaktor informačních webů a internetového týdeníku iZIN.



Dříve spolupracoval s časopisy jako Děti a my, Letecké listy, Pilot magazín, Traveller InfoServis/Profi Media a s nakladatelskými domy Portál a Brána. Byl zástupce šéfredaktora Leteckých listů a šéfredaktor Radio plus KTE a v letech 2001 až 2009 pracoval v redakci časopisu FotoVideo jako redaktor, editor a i-editor, fotograf, tester fotoaparátů, objektivů, tiskáren a dalších produktů z oblasti foto-video včetně počítačových programů a jako tvůrce recenzí a odborných článků, organizoval e-learningový fotografický kurz a podílel se na dalších projektech. Je člen Syndikátu novinářů ČR.



Původním povoláním je chemik - technolog. Fotografii se věnoval od dětství jako jednomu z koníčků a rád si připravoval speciální vývojky a barevné a tónovací lázně. Vážně se fotografii a později také grafice, DTP a redakční praxi začal věnovat až po „sametových změnách" od začátku 90. let 20. století. Získal klasické fotografické vzdělání a jako fotograf na volné noze se zaměřil především na reportáže, portréty, podklady pro katalogy a další akcidenční tisky, ale i periodika a knihy. (zdroj životopisu: http://www.idif.cz/hlavicka/autori/)

Ocenění

Jan Pěnkava - knihy

2012  0%Objektivy

Žánry autora

Literatura naučná Hobby

Štítky z knih

Pěnkava je 0x v oblíbených.