James Putnam životopis

anglická

Životopis

James Putnam je nezávislý kurátor a spisovatel. Vystudoval dějiny umění na Londýnské univerzitě a poté se připojil k Egyptian Antiquities a poté ke vzdělávacímu oddělení Britského muzea, kde je kurátorem současných projektů pro muzeum i nezávisle na něm. V roce 1994 byl kurátorem kritiky oceňované výstavy „Stroj času“, která stavěla vedle sebe současné umění a historické artefakty. V roce 1999 založil Program současného umění a kultury Britského muzea, který se vztahuje k filozoficky přísné roli muzeí: zkoumat a znovu zkoumat historii, umění a artefakty ve světle aktuálních kulturních problémů.

James Putnam iniciuje projekty s mezioborovým přístupem, spolupracuje s vizuálními a výkonnými umělci, designéry, spisovateli a specialisty na kulturní studia. Rozvíjí rezidence, instalace, besedy a performance a konference ve spolupráci s národními a mezinárodními institucemi. Organizoval výstavy na neobvyklých místech, která kombinují současné umění s historickými památkami a artefakty, jako je pokračující série výstav, které vede ve Freudově muzeu v Londýně.
V současné době jako Senior Research Fellow, jež jsou vysoce zkušení výzkumní pracovníci, kteří provádějí výzkum a činnosti související s výzkumem na vyšší úrovni, a to buď samostatně, nebo ve vedoucí roli jako součást výzkumných týmů a pořádá Výstavy na London College of Fashion, University of the Arts, Londýn
Je také spisovatelem, publikoval jak o starověkém, tak o současném umění, včetně „Umění a artefakt – muzeum jako médium“ (Thames & Hudson, 2001), které nabízí rozsáhlý přehled vztahu mezi umělcem a muzeem. kterou také přednáší.

James Putnam byl hostujícím učencem muzejních studií na New York University, 2003-2004, přidruženým kurátorem v Bowes Museum, County Durham, Spojené království, 2004-2006, a docentem - kritiky, komunikace a kurátorství, University of the Arts, Londýn , 2004-2011.
Napsal např. Mummy (1993); Pyramid; Art and Artifact: The Museum as Medium (2001); Egyptology: An Introduction to the History, Art and Culture of Ancient Egypt (1990); Amazing Facts About Ancient Egypt (1994); Make Your Own Egyptian Pyramid (1999); British Museum Egyptian Art Address Book (1996)
anebo se podílel na: Enclosure s Andy Goldsworthy (2007),The Egyptian News se Scott Steedman (1997), Ancient Egyptians s George Hart (1995), Amazing Facts About Ancient Egypt
by James Putnam (1994) ; Object Cultures se Stephen Feeke ; Tales from the Crypt: Mummies of Palermo s Marco Lanza (zdroj životopisu: http://www.jamesputnam.org.uk/...)

Ocenění

James Putnam - knihy

1995  76%Mumie

Žánry autora

Literatura naučná Historie

Štítky z knih

mumie

Putnam je 0x v oblíbených.
Osobní web autora