James Peterson životopis

americká

Životopis

James Peterson se ve svých knihách věnuje především kulinářskému umění, které zároveň i vyučuje. Vystudoval chemii na University of California at Berkeley a po studiích zamířil do Francie, kde si našel práci na jedné z místních vinic a kde se také začal o kulinářství poprvé blíže zajímat. Chvíli se živil jako kuchař v menší restauraci, pak se znovu vrátil do Francie a zapsal se do pařížského Le Cordon Bleu. Pracoval v Le Vivarois a několika pařížských restauracích, aby nakonec zakotvil v Chez La Mere Blanc (dnes George Blanc).

V roce 1979 se vrátil zpět do Spojených států a pracoval pro francouzské restaurace v New Yorku. V roce 1980 založil svou vlastní restauraci Le Petit Robert v Greenwich Village. Později učil několik let na The French Culinary Institute na Manhattanu a podílel se i na přípravě studijních plánů této školy. Je autorem asi patnácti knih věnující se kulinářskému umění, z nichž bylo i několik oceněno.

V současné době žije na Brooklynu a věnuje se vyučování, psaní a vaření. (zdroj životopisu: http://www.jimcooks.com; http://www.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.