James F. Dunnigan životopis

americká, 1943

Životopis

James F. Dunnigan se narodil 8. srpna roku 1943 v Rockland County, stát New York. Po ukončení střední školy nastoupil jako dobrovolník do armády. Od roku 1961 do roku 1964 působil jako technik řízených střel Sergeant MGM-29 v Koreji. Později vystudoval účetnictví na Pace University a také absolvoval Columbia University, kde promoval v oboru historie v roce 1970.
V průběhu studia na vysoké škole se začal Dunnigan vážně zabývat problematikou válečných strategií a simulací. Ty se nakonec staly jeho životním zájmem a profesí.
V letech 1966 až 1992 navrhl přes stovku válečných her a dalších simulací válečných konfliktů.
V roce 1979 napsal napsal knihu "Kompletní příručka válečných her" a v roce 1980 knihu "Jak válčit" .
Nejde však jen o hry a simulace, James F. Dunnigan je v USA uznáván jako autorita v oblasti válečných strategií a vojenského plánování i v reálném prostředí.
Dunnigan vede pravidelně přednášky v armádních a akademických institucích, jako jsou například Chief of Naval Operations Strategic Studies Group v Newportu na Rhode Islandu či na Georgia Institute of Technology. Často se rovněž objevuje v televizi jako komentátor válečných událostí. (zdroj životopisu: Osobní stránky: www.jimdunnigan.com, Wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

James F. Dunnigan - knihy

2004  0%Bojiště zítřka

Žánry autora

Literatura naučná Vojenství

Štítky z knih

Dunnigan je 1x v oblíbených.