Jacques Brenner životopis

francouzská, 1922 - 2001

Životopis

Jacques Brenner , jehož skutečné jméno je Meynard Jacques , byl francouzský spisovatel, autor románů a esejů, narodil se v Saint-Die-des-Vosges ( Vosges ), dne 16.září 1922 a zemřel v Paříži dne 20.února 2001 .
Syn George Maynarda, úředníka a knihkupce, který se přestěhoval v roce 1935 do Rouenu ( Seine-Maritime ). Během okupace se věnoval studium práv na univerzitě v Rouenu. V roce 1945 dokončil studia na právnické fakultě a stal se literárním kritikem pro deník Paříž-Rouen Normandie. Dále publikoval články v různých místních literárních časopisech. V edici de Minuit v roce 1948 publikoval svou první práci, trilogii založenou na jeho vzpomínkách z dětství.
Ve stejné době se přestěhoval do Paříže. Tam se tento mladý autor setkal mimo jiné Eugenem Ionescem , Borisem Vianem a Antoninem Artaudem . Vytváří kruh přátel v literární generace poválečné Francie ( Henry Thomas , Frank Bernard , Françoise Sagan ), v roce 1953 založil vlastní literární časopis Les Cahiers des Saisons . Po dobu patnácti let (1953-1968), se pustil do objevování nových talentů .
Byl postupně poradcem v několika literárních nakladatelstvích. Pracoval na různých novin a časopisů a byl členem poroty několika literárních soutěží.On sám obdržel cenu za literaturu Francouzské akademie v roce 1995 .
Jeho mistrovským dílem je nepochybně jeho deník, publikovaný v několika svazcích. Byl psán více než půl století, pokrývá více než 4000 stránek rukopisu. Je pozoruhodným svědectvím pařížského literárního života v druhé polovině dvacátého století, a zároveň příběhem jeho soukromého života. (zdroj životopisu: http://fr.wikipedia.org/wiki/Jacques_Brenner)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jacques Brenner - knihy

1992  80%Beethovenův synovec
1987  66%Skříňka s jedy

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi Biografie a memoáry

Štítky z knih

Brenner je 0x v oblíbených.