Jacqueline Baird životopis

britská

Životopis

Jacqueline Baird se narodila 1. dubna doma v malé vesničce Northumbria, Anglie, Velká Británie, kde vyrůstala. Chodila do místní vesnické školy a později na dívčí gymnázium, kde složila všeobecné osvědčení o vzdělání v různých předmětech na Oxfordské univerzitě. Po ukončení školy nastoupila do státní služby na tehdejším oddělení pošty.

Se svým manželem Jimem se seznámila, když jí bylo pouhých osmnáct. O osm let později, poté, co pracovala jako hotelová recepční v pětihvězdičkovém hotelu ve Skotsku a cestovala na pár let do zahraničí, se vrátila domů a provdala se za něj. Stále žijí v Northumbrii a mají dva dospělé syny.

Její láskou číslo jedna je psaní. Vždy byla vášnivou čtenářkou a první spisovatelský úspěch zaznamenala už v jedenácti letech, kdy na škole vyhrála první cenu v soutěži Přírodopisný deník roku. Vždy se ale cítila trochu provinile, protože její deník byl spíše fikcí než skutečností. Kromě kouzla jako nadějná malířka olejů, když skutečně nechala přijmout obraz na výroční výstavu Federace severních umělců, její skutečnou vášní byly romantické romány. Když její synové chodili celý den do školy, napadlo ji, že zkusí nějakou napsat. Jacqueline Bairdová píše pro Mills & Boon od roku 1988 a stále je vzrušená pokaždé, když vyjde nová kniha.

Když Jacqueline není zaneprázdněna psaním, ráda tráví čas cestováním, čtením a hraním karet. Byla horlivou jachtařkou, dokud její jachtařské dny neukončilo zranění kolena, ale stále ráda plave v moři. Nyní navštěvuje posilovnu dvakrát týdně a učinila překvapivé zjištění, že při cvičení na cyklistických a posilovacích strojích dostává pár dobrých nápadů. (zdroj životopisu: https://www.goodreads.com/auth...)

Ocenění