Ilja Falkovskij životopis

ruská

Životopis

Autor je novinář, dramatik, prozaik a výtvarný umělec. Publikuje v novinách Nězavisimaja gazeta (Nezávislé noviny), časopisech Russkaja mysl, Novoje litěraturnoje obozrenie (Nová literární revue), Philologica, na portálech Openspace, Grani ad. Je sloupkařem časopisu ArtChronika.
Prózu a dramata uveřejnil v časopisech Solo, Mitin žurnal, Majskie čtěnija (Májová čtení), Avanport, Mlečnyj puť (Mléčná dráha). Jeho texty byly přeloženy do angličtiny, němčiny, lotyštiny a dalších jazyků. Účastnil se ruských i mezinárodních divadelních festivalů. Je také autorem knih z oblasti literatury faktu, v roce 2004 to byla publikace věnovaná zrození ruského antifašistického hnutí Dať pizdy (Vymlátit nácky) a v roce 2013 kniha přibližující formy současného ruského terorismu nazvaná Bojové oddíly proti Putinovi.

Od roku 1999 redigoval literárně umělecký almanach PG a jako člen stejnojmenné skupiny se podílel na její výtvarné tvorbě. V roce 2008 dostal v kategorii videoartu cenu Kandinského, která je v Rusku udělována současným umělcům. (zdroj životopisu: http://antifa.cz/content/vychazi-kniha-neviditelne-vrazdy)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Ilja Falkovskij - knihy

2015  100%Neviditelné vraždy

Žánry autora

Literatura naučná

Štítky z knih

Falkovskij je 0x v oblíbených.