Herman Brusselmans životopis

belgická, 1957

Životopis

Celým jménem Herman Frans Martha Brusselmans, žijící ve vlámském Gentu, je v domácí Belgii považovaný za jednoho z nejvýraznějších současných spisovatelů. Na Gentské univerzitě vystudoval holandštinu a angličtinu. Ve svých dvaceti letech byl úspěšným fotbalistou, ale postupně přešel na literární dráhu. Světového ohlasu dosáhl v 80. letech spolu v rámci vlny mladých vlámských literátů spolu Tomem Lanoyem nebo Kristien Hemmerechts. Brusselmansovo neodekadentní dílo nese silné autobiografické rysy, a to především v tematech, které jeho tvorbu výrazně prostupují: nuda, sex a alkohol.

V Belgii si vydobil popularitu nejen jako literát, ale také jako mediálně třaskavá osobnost. Ve svých častých věřejných komentářích (měl i vlastní talkshow) si nebere servítky, čímž přitahuje velkou pozornost i množství žalob.

Na kontě má již desítky knih. Na jednu stranu se jim vytýkána velká monotónnost a neustále opakování se. Brusselmans je také podezříván, že svojí hrubostí jen maskuje nedostatek kvality. Na stranu druhou se udržuje mezi nejpopulárnějšími a nejprodávanějšími vlámskými autory. (zdroj životopisu: en.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Herman Brusselmans - knihy

2011  71%Bývalý bubeník

Žánry autora

Literatura světová Romány

Štítky z knih

Brusselmans je 2x v oblíbených.