Helena Košťálová životopis

česká

Životopis

Helena Košťálová - lektorka, metodička a kariérová poradkyně. Specializuje se na kurzy pro kariérové poradce a kariérový koučink.

Vzdělávání se věnuje více než 15 let, její hlavní obor je osobní rozvoj a kariérové poradenství. Původně vystudovala sociální management a marketing, později absolvovala celou řadu aktivit dalšího vzdělávání. Za nejzásadnější považuje distanční studium Stockholmské univerzity, absolvování programu Kariérové poradenství – teorie a praxe, kurz švýcarské metody mapování kompetencí CH-Q, kurz E-kariéra+, Zážitkové kariérové poradenství podle Thomase Dienera, dvouletý výcvik Arteterapie a artefiletika, kurz improvizačního divadla a trénink hodnotitelů assessment centra. Zásadně ji ovlivnily i studijní návštěvy ve Velké Británii a Skandinávii.

Se zájmem sleduje novinky nejen ve svém oboru, ale i v mnoha dalších odvětvích a odhaduje souvislosti se světem práce. Je propagátorkou moderního kariérového poradenství, podílí se na vzdělávání kariérových poradců a pedagogických pracovníků, je členkou několika expertních skupin. Podílí se na metodické podpoře nově vznikajících kariérních center i integraci kariérního poradenství do školních vzdělávacích plánů. Vyznává kreativní přístup, který aplikuje do praxe nejen na svých kurzech, ale i v odborných publikacích a interaktivních studijních materiálech. Za lektorskou činnost v kariérovém poradenství získala ocenění v soutěži Národní cena kariérového poradenství pro rok 2013.

Jejím hlavním zájmem je kariérní a osobní rozvoj člověka, na toto téma pohlíží celostně, zajímají ji možnosti uznání neformálně (mimo školu, mimo práci) nabytých kvalit a kompetencí a jejich přenosu do profesního světa. Navštěvují ji klienti ve věku od 9 do 60+ s rozmanitou životní zkušeností. Pracuje s mapováním potenciálu jednotlivců i pracovních týmů, zabývá se i rozvojem žáků a studentů. Velkou inspirací jí je narativní přístup, spolu se svými klienty objevuje příslib pozitivní změny v jejich unikátních příbězích. (zdroj životopisu: https://ekskurzy.cz/cs/lektorky-a-poradkyne/helena-kostalova)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.