Harry H. Harrison Jr. životopis

americká

Životopis

Harry H. Harrison Jr. je odborníkem na tématiku rodičovství. Mnoho let provozoval svoji cenami ověnčenou kreativní konzultantskou firmu "Harrison Creative Directions".
Vydal řadu knih o rodičovství. Knihy o výchově dětí začal psát, protože má velmi jasný pohled na to, o čem rodičovství je. (Jeho žena Melissa Harrison je učitelka, která každodenně vidí zlé a ošklivé výsledky rodičovství.) Jeho knihy jsou krátké, rychlé a k věci. Nedlí v existencializmu rodičovství. Hovoří o výzvách, veselosti, lásce a skutečnostech. Vždycky věděl, že muži mají takové knihy rádi.
Za svoje poslání považuje změnit některé náhledy: už je načase být našim dětem rodiči, nikoli nejlepšími přáteli. Je načase, abychom je začali připravovat na reálný svět, který je čeká, ne utratit tisíce dolarů, abychom jim na šesté narozeniny udělali nejlepší oslavu na světě. Je načase ukazovat jim své dospělé chování, nikoli snažit se chovat jako když nám bylo patnáct. Mám náhledy ohledně důvěry, což některé lidi irituje, nicméně jejich potomstvo jim zahlcuje jejich nedospělý systém. To o sobě říká.

Napsal dvě knížky, které mladí dospělí chystající se vykročit do světa dospělých, považují za neuvěřitelně užitečné: 1001 Things Every Teen Should Know Before They Leave Home (=1001 věcí, které by měl vědět každý teenager, než odejde z domu) a 1001 Things Every College Student Needs to Know (=1001 věcí, které potřebuje znát každý středoškolák).

S manželkou a dvěma odrostlými dětmi žijí v Dallasu v Texasu. (zdroj životopisu: https://www.workman.com/authors/harry-h-harrison-jr)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.