Hannah Mary Rothschild životopis

britská, 1962

Životopis

Hannah Rothschild (*22.5.1962) je britská spisovatelka, podnikatelka, filantropka a tvůrkyně dokumentárních filmů, též zasedá v radách různých organizací. Je dcerou Jacoba Rothschilda, 4. barona Rothschilda, a jeho ženy Sereny Dunn Rothschildové. Skrze otce je členkou bankovní rodiny Rotchildů.

V roce 2015 se stala první ženou v křesle předsedy Dozorčí rady Národní Galerie v Londýně, poté, co byla 11 let její členkou.
Její biografie \"The Baroness\" byla publikována ve Velké Británii, USA a dalších sedmi územích. Její první román \"Nepravděpodobnost lásky\" vyšel v květnu 2015 v Bloomsbury av listopadu roku 2015 v Knopf v USA.
Její funkce a rozhovory se objevují ve W, Vanity Fair, The Telegraph, The Times, The New York Times, The Spectator, Britská a Americká Vogue. Její dokumenty byly prezentovány na BBC, HBO a na filmových festivalech včetně Telluride, London Film Festival a Sheffield. Pracovní název a Ridley Scott si vybrali své původní scénáře.
V srpnu 2015 se Hannah stala předsedou správců Národní galerie v Londýně. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Hannah_Mary_Rothschild)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.