Gregory Boyle životopis

americká, 1954

Životopis

Gregory Joseph Boyle, SJ (* 19. května 1954)

Římskokatolický kněz - jezuitského řádu. Je zakladatelem a ředitelem společnosti Homeboy Industries , největšího intervenčního a rehabilitačního programu na světě, a bývalým pastorem Dolores Mission Church v Los Angeles .

Jezuitský kněz otec Gregory Boyle působí v jedné z nejchudších a nejnebezpečnějších čtvrtí východního Los Angeles. Oblast nazvaná Boyle Heights? je domovem především Latinos, hispánských přistěhovalců, kteří žijí na hranici chudoby. Ulice lemují jednoduché domky, ve kterých žijí početné rodiny. Nedaleko skromného kostela Dolores Mission, kde otec Gregory působí, demolují buldozery dvoupatrové zdevastované paneláky, které poskytovaly chudým rodinám bydlení dotované státem. V Boyle Height působí celkem osm gangů, svá teritoria mají rozdělena podle žlutých čar na ulicích. Přestřelky, honičky s policisty a obchod s drogami jsou na denním pořádku.

Otec Gregory přišel do východního Los Angeles, aby členům gangu pomohl. Jediným způsobem, jak dostat mladé chlapce a dívky z ulice, je dát jim šanci: Snažíme se vytvořit pracovní příležitosti pro členy gangů, aby byli nuceni pracovat na společném projektu se svými nepřáteli. Založili jsme pekárnu, děláme potisky triček, zahradní práce. Nemůžeme ale nikoho k ničemu nutit. Prostě jim nabídneme, co máme, a čekáme, až sami přijdou. Jsem tady dlouho, vím, co potřebují, říká jezuitský kněz. (zdroj životopisu: http://www.radioservis-as.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Gregory Boyle - knihy

2014  95%Tetovanie na srdci

Žánry autora

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry

Štítky z knih

gangy svědectví víry

Boyle je 1x v oblíbených.