Glenn Wilson životopis

novozélandská, 1942

Životopis

Dr. Glenn Daniel Wilson (narozený 29. prosince 1942 v Christchurch-Nový Zéland) je psycholog - známý pro jeho práci na přístupu a osobnosti měření, sexuální přitažlivost, deviace a dysfunkce, partner kompatibilita a psychologie aplikován na performing arts. Po absolvování 1.-MA s vyznamenáním na University v Canterbury. Christchurch se Wilson odstěhoval do Londýna v roce 1967 studovat na PhD pod vedením profesora Hanse Eysencka , s nímž později spolupracoval na řadě výzkumných projektů- je spoluautorem šesti knih.

V roce 2001, Wilson byl zařazen mezi 10 nejčastěji citované britských psychologů ve vědeckých časopisech. Je člen britské psychologické společnosti a médií působí jako znalec psychologie, zejména v televizních zprávách a dokumentárních pořadech.

Od roku 1994 do roku 2008, byl na Institutu psychiatrie v Universitě v Londýně. Byl jmenován na několika amerických institucích hostujícím profesorem, včetně California State University, Los Angeles a Stanford University , San Francisco State University, Sierra Nevada College a na Universitě v Nevadě-Reno , kde byl Asistent profesor po mnoho let. V současné době je hostujícím profesorem psychologie na Gresham College v Londýně. (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Wilson_(psychologist))

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.