Gered Mankowitz životopis

britská, 1946

Životopis

se narodil v Londýně v roce 1946 jako nejstarší syn spisovatele a scenáristy Wolfa Mankowitze a psychoterapeutky Ann Mankowitz.

Ve věku 15 let opustil školu a nastoupil do intenzivního kurzu ke společnosti Camera Press Ltd. Své první studio otevřel roku 1963 v Mason´s Yard, v samém srdci Londýna, jež tepalo zběsilým rytmem šedesátých let.

V roce 1964 se setkal a fotografoval Mariannu Faithfull, která pracovala pro náladového producenta Andrew Loog Oldhama, jenž spolupracoval mimo jiné i s Rolling Stones.



Gered začal s Rolling Stones pracovat v roce 1965; procestoval s nimi Ameriku s nimi a produkoval několik obalů jejich desek. Spolupráce trvala do roku 1967, to už Gered byl jedním z předních londýnských rockových fotografů. Začátkem roku 1967 navázal spolupráci se skupinou The Jimi Hendrix Experience a během dvou sezení ve svém studiu Mason´s Yard spatřily světlo světa jedny z nejznámějších snímků tohoto skvělého kytaristy.

Gered již přes padesát let pracuje v hudebním průmyslu, přispíval do mnoha předních časopisů a za svou práci rovněž získal několik cen v reklamním průmyslu. V současné době se Gered plně soustředí na knihy, výstavy a produkci a prodej tiskovin v galeriích po celém světě. Nedávno vydal retrospektivní knihu nazvanou Gered Mankowitz: 50 Years of Rock and Roll Photography. V současné době sídlí v Cornwallu, kde je rovněž externím přednášejícím na University College Falmouth.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Žánry autora

Literatura faktu Biografie a memoáry Umění

Štítky z knih

Mankowitz je 0x v oblíbených.