George Eassey životopis

indická, 1955

Životopis

George Eassey, M.A., O.M.D je ájurvédský lékař, učitel a popularizátor ájurvédské filozofie. V roce 1998 založil v Praze první centrum ájurvédské medicíny v republice.

Je autorem dvou knih - Esence ájurvédy a Traditional Ayurvedic Medicine (A Synopsis of the Pharmacopoeia).

První učitelkou ájurvédy mu byla jeho maminka. Později ájurvédu studoval pod vedením Dr. Vasanta Lada v Ayurvedic Institute v USA a později u Vaidyabhushanam K. Raghavana Thirumulpada a Vaidji Sudheera v Agasthya Kshetram v indické Kerale. Vědění zejména v oboru farmakologie si prohlubuje každoročními pobyty u tradičních vaidjů v Kerale a Tamilsku.

Od r. 2009 je členem Mezinárodní pracovní skupiny pro otázky ájurvédského vzdělávání při odboru AYUSH indického Ministerstva zdravotnictví.

Je žákem Gurua Nityi Chaitanya Yatiho v linii Gurua Narayany, v jehož gurukule se v letech 1976-1979 učil tradiční indické filozofii a józe. Absolvoval roční program naturopatie v Indian Institute of Natural Therapeutics v Kerale, kurz pro učitele jógy v Quilon Yogasana Kendram Yoga Institute v Kerale a roční kurz učitelské kvalifikace v józe v G.S. College of Yoga v Lonavle.

Absolvoval magisterské studium tradiční čínské medicíny na College of Acupuncture v San Francisku. V roce 1994 obhájil doktorát z orientální medicíny na North American Academy of Advanced Asian Medicine, v Santa Fe, USA.

Patří k první generaci indických ájurvédských lékařů, kteří v USA otevřeli cestu k začlenění ájurvédy do hlavního proudu lékařské péče. Na konci 90.tých let přednášel na Bastyr Naturopatic University ve státě Washington. V létech 2003-5 působil na klinice integrované medicíny The Third Space v Londýně. Je praktikujícím členem americké Národní ájurvédské lékařské asociace (NAMA), zakládajícím členem Evropské ájurvédské lékařské asociace (EURAMA) a praktikujícím členem Kerala Parambariya Vaidya Federation.

Má za sebou přes dvě stě seminářů, přednášek a workshopů v Čechách a v zahraničí. (zdroj životopisu: http://maitrea.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

George Eassey - knihy

2007  0%Esence Ájurvédy

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví

Štítky z knih

alternativní medicína ájurvéda

Eassey je 0x v oblíbených.