Gennaro Contaldo životopis

italská, 1949

Životopis

Gennaro Contaldo se narodil 21. ledna 1949 v Minori, Campania v Itálii. Contaldo vyrůstal v malé vesnici Minori na pobřeží Amalfi. Rozvíjel svou lásku k jídlu během dnů strávených lovem se svým otcem a dědečkem a sběrem bylin pro svou matku. Když mu bylo osm, začal pracovat v místních restauracích.

V roce 1969 opustil Itálii a přstěhoval se do Londýna, kde se v roce 1974 oženil. Se svou manželkou má tři děti. Než se vrátil k vaření, chvíli podnikal s italskými starožitnostmi. V Anglii Contalda částečně inspirovala dostupnost zvěře a hub, dvě důležité suroviny kuchyně Amalfitan. V rozhovorech pro média Contaldo často vyjádřil své nadšení pro volně rostoucí suroviny, zejména houby.

Později pracoval v populární londýnské restauraci St John's Wood a pak také v restauraci Antonia Carluccia Neal Street v londýnské Covent Garden. V roce 1998 opustil Neal Street a o rok později si otevřel vlastní restauraci Passione, která získala cenu 'Best Italian Restaurant 2005' instituce Tio Pepe Restaurant Awards. Passione byla v březnu roku 2009 uzavřena v důsledku pozdní hospodářské krize.

V dubnu roku 2003 Contaldo vydal svou první kuchařku, Passione, která je věnována kuchyni Amalfitan. Tato kuchařka vyhrála cenu 'Gourmand World Cookbook - Best Italian Cuisine Book' pro rok 2003. Jeho druhá kniha, Gennaro's Italian Year, vyšla v září 2006. Třetí, Gennaro's Italian Home Cooking, v září 2008 a čtvrtá, Genarro's Easy Italian, v březnu 2010. V roce 2011, u nás v roce 2013, vyšla kniha pod názvem Dva italští gurmáni (Two Greedy Italians), kterou sestavil spolu s Antoniem Carlucciem. V roce 2012 vyšel její druhý díl 'Two Greedy Italians Eat Italy'.

V roce 2011 cestoval s Antonio Carlucciem italskými regiony a natáčel pro stanici BBC pořad 'The Two Greedy Italians'. Tento má 4 řady a 2. řada 'The Two Greedy Italians: Still Hungry' byla odvysílána v roce 2012.

Contaldo je také známý díky vztahu se svým chráněncem, Jamie Oliverem, kterého poprvé mentoroval již v roce 1990 a to v Neal Street. Oba šéfkuchaři od té doby udržují jak profesionální tak osobní vztah. Oliver se objevil i v Cotaldově restauraci Passione, a to v roce 2003. Contaldo se naopak objevila v mnoha televizních pořadech Olivera, jako je 'The Naked Chef'. Dělal mu parťáka na soutěži 'Iron Chef America', kde soupeřili se známým italsko-americkým šéfkuchařem Mario Batalim. Contaldo také vytvořil menu a vyškolil kuchaře pro Oliverovu síť restaurací po Velké Británii 'Jamie's Italian'.

Contaldo vystupoval v mnoha dalších televizních show. V sobotu ráno na stanici BBC1 v 'Saturday Kitchen' vytvořil rekord v době přípravy omelety, a to 16,36 sekundy. (zdroj životopisu: en.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Gennaro Contaldo - knihy

2014  80%Dva italští gurmáni jedí po italsku
2013  90%Dva italští gurmáni

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Itálie italská kuchyně

Contaldo je 0x v oblíbených.