Frederick Ignatius Cowles životopis

anglická, 1900 - 1948

Životopis

Frederick Ignatius Cowles se narodil ve městě Cambridge v Anglii, kde také vystudoval Emmnuel College. Nějakou dobu pracoval v knihovně Trinity College, ale roku 1927 se stal hlavním knihovníkem u Swintona a Pendleburyho v Lancashiru a toto místo zastával až do konce života. Zde redigoval knihovnický bulletin, do něhož občas přispíval duchařskými příběhy.

To, že jeho babička byla cikánka, možná vysvětluje, proč strávil tolik času putováním po britských ostrovech, kde sbíral materiály pro své cestopisné knihy, například Prach roků: Putování za starými anglickými kaplemi (Dust of Years: Pilgrimages in Search of the Ancient Shrines of England, 1933), Pod anglickým nebem ('Neath English Skies, 1933), Kouzlo Cornwallu (The Magic of Cornwall, 1934) a Tulákovo putování (Vagabond Pilgrimages, 1948). Všechny tyto svazky ilustrovala jeho talentovaná manželka Doris. Rovněž psal knihy pro děti, kupříkladu Kouzlená mapa (The Magic Map, 1934), svému synovi věnovaltitul Michael v zemi knih (Michael in Bookland, 1936).

Když vypukla druh ásvětová válka, byl ustanoven kapitánem. Přestože se kvůli zdravotním problémům nemohl přidat k armádě, hodně cestoval a přednášel vojákům, což jeho zdraví ještě nadále podlomilo. Jeho smrt nakonec zapříčinily problémy s ledvinami, ještě předtím ale stihl dokončit svou nejslavnější knihu Tohle je Anglie (This is England, 1946). (zdroj životopisu: uživatel tsal)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Frederick Ignatius Cowles - knihy

Žánry autora

Štítky z knih

Cowles je 0x v oblíbených.