Franjo Grotenhermen životopis

německá, 1957

Životopis

Franz-Josef „Franjo“ Grotenhermen (*5.7.1957) je německý lékař a autor a známý vědecký a lékařský obhájce použití konopí jako léku.
Vystudoval medicínu na univerzitě v Kolíně nad Rýnem a v roce 1996 promoval. PhD. Působil jako lékař v oboru interní medicíny, chirurgie a naturopatické léčby až do jeho zrušení v roce 1992 a dnes pracuje ve své praxi v Rüthenu především v léčbě nemocí se zaměřením na léčbu konopím a kanabinoidy. Kromě toho je výzkumným pracovníkem v nova-Institutu GmbH v Hürthu v oddělení obnovitelných surovin, kde se zabývá i konopím jako lékem.

Grotenhermen trpí několik let od mikroangiopatií a mikrocirkulační poruchou (onemocnění malých cév), což je porucha endoteliálních buněk, které lemují vnitřní stěny cév, a tím snižují průtok krve do malých krevních cév a orgánů. Kvůli této nemoci trpí jeho kardiovaskulární systém srdečními problémy a poruchou orthostasis, což nutí jej k rozsáhlému odpočinku na lůžku.

Grotenhermen je výkonným ředitelem Mezinárodní asociace pro kanabinoidní léčiva (IACM), jakož i spoluzakladatelem a předsedou regionální sekce "Pracovní skupina pro konopí jako medicínu" (ACM). (zdroj životopisu: https://de.wikipedia.org)

Ocenění

Franjo Grotenhermen - knihy

2009  100%Konopí jako lék

Žánry autora

Literatura naučná Zdravotnictví

Štítky z knih

konopí

Grotenhermen je 0x v oblíbených.