Filip Zatloukal životopis

Filip (Fylyppos) Zatloukal · pseudonym

česká, 1995

Životopis

Filip (Fylyppos) Zatloukal (* 21. ledna 1995) je český ilustrátor, nezávislý komiksový kreslíř a ředitel Art Block Festivalu.
Student umělecko-průmyslové školy v Praze. Ve svých jednadvaceti letech se stal ředitelem Art Block Festivalu, projektu spojující mladé umělce.

Věnuje se především ilustraci a komiksu. V tvorbě se často ukazuje rozvolněná kresba a hledání dokonalosti skrze nedokonalost. Neuhlazenost a surovost výsledného díla reflektuje dle Fylyppose nejlépe pocity a atmosféru. Mezi své úspěchy řadí vedení aktivní mladé umělecké skupiny Art Block Society, založení významného pražského festivalu mladého umění – Art Block Festivalu, komiksovou knihu Norek, několik výstav a několikanásobná účast na přední mezinárodní přehlídce Czech Design Week (s kurátorským výběrem).

Festivalu se povedlo prosadit autory na osmi hlavních výstavních místech. Konaly se workshopy, vernisáže, výstavy, promítání alternativních filmů a další aktivity. Projekt zaštítil Český rozhlas.

Mimo komiksy a uměleckou tvorbu se věnuje i výrobě papírenských produktů z recyklovaných mateiálů. Ty vystavoval na fdfestivalu. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fylyppos)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Filip Zatloukal - knihy

2023  20%Mezitah: Chyba lávky
2016  60%Norek
2022  52%Mezitah: Jádro pudla
2017  100%Anthropos
2019  0%Tutti Frutti

Žánry autora

Komiksy Literatura česká Sci-fi Pro děti a mládež

Štítky z knih

komiksy

Zatloukal je 0x v oblíbených.
Osobní web autora