Evžen Korec životopis

česká, 1956

Životopis

RNDr. Evžen Korec, CSc. je český podnikatel, generální ředitel, předseda představenstva a majitel developerské společnosti Ekospol. Spoluautor unikátní knihy o investování do nemovitostí „Co je v domě, není pro mě!“, která se velmi brzy po svém vydání stala bestsellerem.

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, studijní obory Molekulární biologie a Genetika (1976-1981). V letech 1983–1986 působil jako vědecký aspirant v Československé akademii věd, kde získal vědeckou hodnost CSc. v oboru Onkologie.

Od roku 1986 pobýval na pracovních pobytech v západní Evropě (Londýn, Paříž, Göttingen).

V roce 1992, po svém návratu ze zahraničí, založil developerskou společnost Ekospol a od té doby je jejím generálním ředitelem a předsedou představenstva. Dnes patří Ekospol podle tržního podílu prodaných bytů mezi 2 nejvýznamnější rezidenční developery v ČR a 50 nejvýznamnějších rezidenčních developerů ve střední a východní Evropě. Ekospol dokončil již více než 45 velkých developerských projektů pro více než 9 000 zákazníků.

Evžen Korec často publikuje své odborné názory a stanoviska k problematice rezidenčního developmentu, stavebnictví, trhu s bydlením a hypotečního trhu ve všech významných českých médiích. V letech 2010, 2011, 2012 i 2013 se stal opakovaně nejcitovanější osobností českého developmentu, stejně jako jeho společnost Ekospol nejcitovanější developerskou firmou.

Evžen Korec pravidelně přednáší například na VŠE.

Je zařazen mezi významné osobnosti České republiky v encyklopedii „Who is...? v České republice“ publikované švýcarským nakladatelstvím Hübners Who is who a v publikaci „Kdo je kdo? Osobnosti české současnosti“ vydavatele M. Třeštíka.

V roce 2013 byl Evžen Korec oceněn cenou Manažer odvětví v segmentu výstavby nemovitostí, pronájmu a developmentu při udílení cen Manažer roku 2012.

Evžen Korec je ženatý a s manželkou Janou má syna Evžena (narozen 1994).

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.