Eva Volfová životopis

česká, 1978

Životopis

Mgr. Eva Volfová (*1978) vystudovala obor ochrana životního prostředí na PřF UK v Praze.

jsem přes přírodovědné průzkumy, monitoring, biologická a naturová hodnocení. Ráda pomáhám při managementu lokalit.
Její děda byl lesák a bral ji na mapování lesnické typologie. Díky skautskému oddílu prožila hodně východů a západů slunce venku, pozorovala hvězdy a co se děje v trávě. Učila se kytky a učila ostatní je poznávat. Na přírodovědě potkala spoustu zajímavých lidí. Při mapování biotopů se naučila procházet krajinou a všímat si, kde co roste a jak to roste spolu. Profesně „jede na vlně Natury“, prožila snad vše s ní spojené (mapování, navrhování lokalit, proces schvalování, jednání s Evropskou komisí ohledně nevládního návrhu doplnění lokalit, monitoring, hodnocení). Mohla spoluvytvářet koncept naturového hodnocení v ČR a posunout své zkušenosti i na mezinárodní úroveň.

Má ráda kytky, ptáky a další organismy (bezcévné rostliny, houby, ostatní zvířata, lidi). Baví ji krajina, hlavně Šumava, Krušné hory a České středohoří. Je na domácí ekologii (bio jídlo, drogerie a vůbec všechno).
Tři zamilované „věci“: tokání tetřívka, rozkvetlý prusinský sad a děti lezoucí po stromech.

Působí ve sdružení Ametyst, kde se zapojuje do projektů na ochranu přírody, monitoringu ohrožených druhů a příležitostně do praktické péče o cenné lokality. (zdroj životopisu: http://www.ametyst21.cz/eva-volfova/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Eva Volfová - knihy

2019  93%Kudlanky

Žánry autora

Literatura naučná Hobby Příroda, zvířata

Štítky z knih

Volfová je 0x v oblíbených.