Eva Kiedroňová životopis

česká, 1963

Životopis

Eva Kiedroňová (*13.7.1963 Třinec) je mezinárodně uznávanou autorkou unikátní metody péče o dítě a rozvoje kojence v souladu s jeho potřebami i psychomotorickým vývojem (PMV).
Její metoda je určena především pro nastávající rodiče a rodiče prvorozených dětí. Velmi vyhledávaná je také odborníky zaměřené na prožitkové programy i zdravý vývoj
dítěte.
Své více než pětatřicetileté zkušenosti postupně sepsala do publikací „Něžná náruč rodičů“, „Rozvíjej se, děťátko…“ a „Jak se rodí vodníčci“.
Natočila soubor vzdělávacích internetových kurzů „Šťastné dítě“. Momentálně se svým týmem pracuje na uceleném on-line klubu pro rodiče, který by měl být spuštěný do konce roku 2021. Bývá pravidelným hostem Českého rozhlasu a televize, např. Polar, Barrandov, České televize v pořadu „Sama doma“, „Dobré ráno“, „Gejzír“, „Víkend“ a dalších.
Aktivně pomáhá rodičům na svých sociálních sítích, především Facebooku a Youtube.
Je propagátorkou „vzdělávání rodičů v rodičovství“ účinnou a hravou formou, jako prevence následných možných zdravotních i výchovných problémů.
Stejným způsobem je také zaměřena a stále více vyhledávaná pro vzdělávání odborníků u nás i v zahraničí.

Eva Kiedroňová je původním povoláním dětská rehabilitační sestra, je zakladatelkou a propagátorkou programů pro rodiny s nejmenšími dětmi v ČR. Prostřednictvím nejoblíbenějších programů, jako jsou: příprava na péči o dítě, poradna o psychomotorickém vývoji dítěte, „plavání“ s novorozenci a kojenci, cvičení rodičů s nejmenšími dětmi, masáže kojenců a otužování dětí od narození, předává již 20 let zkušenosti nejen rodičům nejmenších dětí, ale také instruktorům baby klubů doma i v zahraničí. Po celou dobu usiluje o rozvoj vzdělávání rodičů v oblasti vývoje dítěte a péče o ně v souladu s jeho psychomotorickou vyspělostí i náladou. Usiluje o větší informovanost rodičů, že prožitky dítěte a péče o ně v prvních dnech, týdnech, měsících a letech života významně ovlivňují jeho budoucí zdraví i celkové prospívání. Zastává názor, že zdravý vývoj dítěte mohou nejvíce ovlivnit především rodiče, kteří mají možnost být se svým dítětem 24 hodin denně, působit na ně a vzorově je doprovázet ve všech situacích. (zdroj životopisu: https://bit.ly/3jVW68d; http://respektkporoduostrava.cz/eva)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.