Edward Griffin životopis

americká, 1931

Životopis

Narodil se 7. 11 1931 v Detroitu. Spisovatel a producent dokumentárních filmů. Založil neziskovou organizaci The Cancer Cure Foundation (Nadace pro léčbu rakoviny), která se věnuje výzkumu a vzdělávání v oblasti alternativních metod léčby rakoviny.
Jméno G. Edward Griffin (82) je ve Spojených státech pojem. Jeho kniha o fungování světového bankovního systému "The Creature from Jekyll Island", která vyšla od Německa až po Japonsko, se už skoro dvacet let drží mezi bestsellery – na největším internetovém knihkupectví Amazon její páté vydání z roku 2010 okupuje druhé místo nejprodávanějších knih v kategoriích ekonomická politika i bankovnictví a ve své elektronické verzi stále vede. Původně dětský herec, později producent dokumentárních filmů, spisovatel, novinář a zakladatel Nadace pro léčbu rakoviny proslul především svou schopností nastudovat sebesložitější témata a podat je tak, že jim porozumí i široká veřejnost.

Do Prahy přijel propagovat knihu vydanou nakladatelstvím Mladá fronta "Svět bez rakoviny – příběh vitaminu B17", kde tvrdí, že "vymýcení rakoviny bez chemických léků není přijatelné kvůli skrytým mocenským zájmům těch, kteří ovládají zdravotnický systém" a že léčba onemocnění "pouhými" vitaminy (nejen B17, ale také céčka) "by ukončila gigantický výzkum rakovinného průmyslu, většinu průmyslu spojeného s ozařováním a velkou část chirurgie, jak ji známe dnes; ztráta příjmů v těchto oborech by pro tisíce finančníků, výzkumníků a techniků byla katastrofická".

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.