Eduard Hulicius životopis

česká, 1980

Životopis

Narodil se 28.10. 1980 v Praze, v rodině fyzika a dámské krejčové. Od mala je pražským patriotem. Sportu se příliš nevěnoval – od narození má slabý zrak. Raději si od čtyř let četl. Všechno, na co přišel.

Do škol chodil na Podbělohorskou, Pod Marjánku a na Štefflův PORG, který jej zformoval v letech 1992-2000 asi nejvíce ze všeho. Naučil jej rychle myslet, pilně a stále studovat a mít co nejširší rozhled i co nejpevnější kamarády.

Láskou jeho vnitřního života je historie, kterou nějakou dobu studoval na FF UK. Nakonec získal magisterské tituly v oboru evropských studií na FSV UK a mezinárodní politiky na institutu CERIS v Bruselu – se specializací na boj proti terorismu. Mluví anglicky, německy, francouzsky a ovládá základy nizozemštiny.

V roce 2000 prošel vnitřní konverzí a o Velikonocích 2002 se stal členem římskokatolické církve.

Od roku 2001 si přál jednou pracovat v institucích Evropské unie – a od června roku 2003 pracuje v Bruselu, v Evropském parlamentu. Nejprve v sekretariátu poslaneckého klubu Evropské lidové strany za Evropské demokraty, od roku 2011 v kanceláři Zuzany Roithové.

Na začátku pobytu v Belgii napsal pro nakladatelství Libri historie Belgie a Lucemburska.

Rovněž v Belgii v roce 2007 potkal lásku svého života a v roce 2009 se s Kateřinou i oženil. V roce 2011 se jim narodil prozatím jediný potomek, Eduard Albert Hulicius.

V roce 2011 si odskočil do Prahy pracovat několik měsíců v Ústavu pro studium totalitních režimů jako tiskový mluvčí.

V roce 2012 se stal členem KDU-ČSL a v roce 2014 za ni kandidoval na 4. místě do Evropského parlamentu. (zdroj životopisu: http://www.hulicius.cz/o_mne/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Eduard Hulicius - knihy

2008  0%Lucembursko
2006  85%Belgie

Žánry autora

Literatura naučná Historie

Štítky z knih

Lucembursko Belgie

Hulicius je 0x v oblíbených.
Osobní web autora