Donald R. Burgett životopis

americká, 1925 - 2017

Životopis

Donald se narodil v Detroitu, stát Michigan, 5.dubna 1925. Vyrostl v západním okraji Detroitu během velké krize. Jeho otec byl Elmer Wilson Burgett, policejní důstojník v Detroitu, matka Lillian Mae Burgett pracovala v domácnosti. Donald má dva bratry, Elmera a Ralpha, a jednu sestru Shirley
Navštěvoval Střední školu Mackenzie, kterou nedokončil. Maturitu zde složil až v roce 1982, tedy ve věku 57 let.
Amerika vstoupila druhé světové války 7.prosince 1941. Téměř každý vlastenecký Američan muž a žena se chtěli připojit k armádě. V té době bylo Donaldovi 16 let, pro věk nebyl do armády přijat. Dva roky tedy pracoval na výstavbě silnic a jako tesař. 5. dubna 1943, v den svých 18. narozenin vstoupil do armády v Detroitu, Michigan. Díky chybě ve vojenských záznamech byl poslán do Fort Riley v Kansasu a získal základní odbornou přípravu v poslední aktivní jednotce koňské kavalérie v USA. Po ukončení základního výcviku byl převelen na základnu Fort Benning, Georgia, kde absolvoval výsadkář výcvik. Poslední týden v únoru 1944 odešel spolu se 101. výsadkovou divizí do Aldbournu v Anglii. Byl jsem přidělen do roty A, 506. pluku 101. výsadkové divze.
Bojoval ve čtyřech hlavních bojových operací spojenců, včetně Normandie, Holandska, Bastogne, Německa a Rakouska. Během války byl třikrát zraněn.

V roce 1953 se oženil s Twylou M. Austinovou. V současné době mají 5 dospělých dětí, 11 vnoučat a 16 pravnoučat. Pracoval jsem jako tesař a napsal čtyři knihy. První kniha "Currahee," dokončena v roce 1962 a publikovaná v roce 1967. Dále knihy Cesta do Arnhemu, Sedm cest do Pekla a Křičící orel za Rýnem. (zdroj životopisu: www.donaldrburgett.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.