Donald McCormick životopis

britská, 1911 - 1998

Životopis

Tento článek je o novináři a historiku.
George Donald King McCormick (11.12.1911 - 02.1.1998) byl britský novinář a populární historik, který také psal pod pseudonymy Richard Deacon a (pro práce v čínském překladu) Lichade Diken.
Poté, co pracoval pro námořní rozvědky v průběhu druhé světové války, byl McCormick novinář pro zahraniční redakci Sunday Times, na jednom místě pracoval s Ianem Flemingem. V jeho plodné tvorbě historika, McCormick byl přitahován kontroverzními tématy, které měli málo ověřitelních důkazů. Psal o Hellfire Club, Jacku Rozparovači, Cambridgeských apoštolech a a taktéž mnoho o špionech. Napsal historii ruských, čínských, japonských, britských, a izraelských tajných služeb, a biografii sira Maurice Oldfielda a Iana Fleminga.
McCormickovo spoléhání se na neformální sítě ústních respondentů, a jeho oko na dobrý příběh, znamenají, že je často obtížné posoudit spolehlivost jeho více sporných nároků. V roce 1979 tvrdil, že Rudolf Peierls byl předmětem vyšetřování, jako sovětský agent, a byl nucen učinit mimosoudní narovnání, když ho Peierls žaloval. (Stejně kontroverzní byl Rupert Allason, který kdysi pracoval pro McCormicka, pokračoval vo vynoutění tohto částečného nároku po Peierlsové smrti.) McCormick také tvrdil, že ekonom z počátku dvacátého století Arthur Pigou byl ruský agent a McCormick byl vlastníkem Pigouvo časopisu: žádný takový časopis se neobjevil od McCormickové smrti.
Posouzení řady akademiků a odborníků tzv. McCormickově „falešné kariéry“, které zahrňuje mnoho důkazů v podobě jeho osobních dokladů, bylo vydáno jako třetí svazek biografie ekonoma Friedricha Hayeka.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Donald McCormick - knihy

2010  73%Obchodník se smrtí

Žánry autora

Literatura světová Literatura faktu

Štítky z knih

zfilmováno zbraně zbrojní průmysl obchod se zbraněmi

McCormick je 0x v oblíbených.