David Šašek životopis

česká

Životopis

Od 12 let pomáhal a přímo se účastnil vaření v profesionální kuchyni penzionu svého otce v Pístině u Stráže nad Nežárkou pod vedením zkušených kuchařů.
Po ukončení kuchařské školy odešel do předních pražských pětihvězdičkových hotelů a restaurací, které byly v té době zárukou kvality a špičkové práce těch nejlepších tuzemských i zahraničních šéfkuchařů. Další zkušenosti dále rozvíjel třeba v luxusní tří rozetové restauraci hotelu Ballynahinch Castle v západním Irsku, kde pracoval na pozici Second Sous Chef.
Měl příležitost spolupráce a konzultací se šéfkuchařem Laurentem Grasem, který pracoval jako Chef de Cuisine pro takové veličiny gastronomie, jako jsou Alaina Ducasse, Guy Savoy a další).

Nyní pracuje pro restauraci CODA hudebního hotelu ARIA. Je odpůrcem polotovarů a jakýchkoli instantních pokrmů.
Nezapomíná ani na nové moderní technologie vaření např. Sous Vide Cooking.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

David Šašek - knihy

2013  0%Fishmenu - umění vařit z vody

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Šašek je 0x v oblíbených.