Dani Collins životopis

kanadská

Životopis

Dani vyrůstala na farmě u malého městečka na okraji kanadského Vancouveru (dnes už je součástí tohoto velkoměsta) a dodnes vzpomíná, jaká to byla hrůza, když si do školy nosila na svačinu doma pečený chleba a doma vařenou marmeládu, zatímco spolužáci si nakupovali sofistikované (a patřičně nezdravé) pochoutky v bufetu.

Možná proto se hrdinkou její první romance stala dívka vlastnící obchod se zdravou výživou? To už byla Dani na střední škole a zrovna koketovala s vegetariánstvím.

I když možná to bylo trochu jinak. Dani zřejmě si tak trochu s čtenáři hraje a možná si malinko vymýšlí nejenom ve svých knihách. V jiném svém životopise totiž píše, že její prvotinou byla knížka o dívce, která hledá kořeny svého rodu ve Skotsku, kde se seznámí s jedním hodně, ale opravdu hodně vzdáleným bratrancem? A dál už tam měly být hlavně dech beroucí nekonečné polibky.

Ať tak nebo tak, ani jedna z těchto knih nespatřila světlo světa. Dani studovala a žila si svůj život. Sen, že se jednou stane spisovatelkou, ji ale neopouštěl. A taky se mezitím vdala, a jak píše v jednom životopise: cestovalo se, přišly děti (na jejích stránkách fotografii dcery Delainey)?

Dani pracovala v nejrůznějších kancelářích, kde dělala, co zrovna bylo zapotřebí, a zřejmě by to tak pokračovalo i dále, kdyby její manžel nedostal práci, jež jí umožnila zůstat doma a věnovat se svému koníčku naplno. Kromě toho, že dokončila několik rozpracovaných rukopisů, které rozeslala do různých literárních soutěží, začala psát i pro místní noviny. Pak ale peníze tak nějak došly, takže se Dani zase musela vrátit do kanceláře.

Pak se ale na ni konečně usmálo štěstí, protože roku 2008 na jedné z obeslaných soutěží uspěla. A mohla se zase začít cítit jako spisovatelka o něco více - měla svého vlastního agenta!

O čtyři roky později (a o pět či šest dalších dokončených rukopisů) konečně Dani získala smlouvu na dvě knihy od nakladatelství Mills & Boon. Již zmoudřelá věkem k překvapení svých blízkých neopustila kancelář, kde byla zrovna zaměstnaná, na to si počkala ještě další dva roky (během nichž dokončila desítku dalších rukopisů). A od roku 2014 je již konečně spisovatelkou na plný úvazek.

Na kontě má Dani zatím dobré dvě desítky vydaných knih. (zdroj životopisu: HarperCollins)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.