Dagmar Medzvecová životopis

česká, 1986

Životopis

Bc. Dagmar Medzvecová (*1986 ve Stod u Plzně) je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček která veškerou tvorbu věnuje především dětem. Ráda tvoří fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Vystudovala knihovnictví a informační služby na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni a několik let pracovala ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje. Nyní žije se svojí rodinou v Praze.

Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství - nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. I přesto, že jejím vzděláním je knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce, pastelkám, štětcům a psacímu peru. Spojení knih a obrázků je tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jí jsou její dvě malé dcerky.
V ilustrování je její nejoblíbenější technikou akvarel a těsně za ním umělecké pastelky. Má ráda veselé jemné barvy. Pro digitální ilustrace používá převážně program Adobe Photoshop CC. Nebrání se jakémukoliv nápadu a nové motivy přijímá s radostí.
Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček (vydává Extra Publishing). (zdroj životopisu: http://www.medzvecova.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.