Colleen Gleason životopis

Colleen Cambridge · pseudonym

americká

Životopis

Americká spisovatelka.
Colleen Gleason žije poblíž Ann Arbor v Michiganu se svým manželem a dětmi. Má titul z angličtiny a MBA z University of Michigan. Začala psát na základní škole a napsala devět kompletních příběhů, než prodala první knihu své série The Gardella Vampire Chronicles divizi Penguin Books, která ji vydala v lednu 2007, série dospěje k závěru v březnu 2009. V roce 2008 napsal povídku, prequel k sérii, s názvem Ve kterém maškarní ples odhaluje nemrtvého, publikovanou nejprve v Mammoth Book of Vampire Romance, poté jako Victoria Gardella: Vampire Slayer. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala v oblasti prodeje a marketingu a zahájila vlastní podnikání v oblasti pojišťovnictví.

V roce 2010 odstartovala šestirománovou sérii The Envy Chronicles, napsanou pod pseudonymem Joss Ware. V roce 2011 napsala trilogii The Regency Draculia.

Psala také povídky. V roce 2010 spolupracovala s Mary Balogh, Susan Krinard a Janet Mullany na paranormální poctě Jane Austenové, napsala „Northanger Castle“ pro knihu Bespelling Jane Austen, která vyšla 1. října 2010. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Colleen Gleason - knihy

2024  88%Jedovatá stopa
2023  79%Vražda v Mallowan Hall

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery

Štítky z knih

vraždy Hercule Poirot Agatha Christie

Gleason je 9x v oblíbených.