Claude Seignolle životopis

Jean-Robert Dumoulin, S. Claude, Starcante · pseudonymy

francouzská, 1917 - 2018

Životopis

Francouzský spisovatel Claude Seignolle se narodil 26. 6. 1917 ve městě Périgueux a zemřel ve 101 letech 13. července 2018. Dodnes patří mezi nejlepší francouzské autory fantasy.
V dětství mu babička vyprávěla pohádky, které inspirovaly jeho budoucí zájem o temné a strašidelné příběhy, založené na legendách francouzského venkova. V mládí vzbudil jeho zájem o archeologii učitel ve škole, z níž byl Claude vyloučen pro absence. Později se přidal k French Prehistoric Society, napsal odbornou knihu o folklóru a tento svůj zájem zúročil i v prvých beletristických dílech. Dnes je znám převážně jako autor dobové fantasy a zvláště ceněných horrorů, i když do cizích jazyků je překládán relativně málo.
Napsal i několik erotických či přímo pornografických děl pod pseudonymy Starcante, Jean-Robert Dumoulin a S. Claude. Z nich nejznámější Sexie (jediné autorovo dílo vydané v češtině) byla svého času ve Francii zakázána a Seignolle se k ní nehlásil, později nicméně přiznal, že "jejího autora zná".
Roku 2008 obdržel cenu Francouzské Akademie a jeho jménem je nazvána i literární cena za oblast francouzského folklóru.
Podle jeho knih bylo natočeno několik filmů, např. Vampirisme (1967), Celui qui venait d'ailleurs (1972), Pauvre Sonia (1975), Marie la louve (TV film, 1991), Le miroir (2010), a televizní seriál L'histoire du samedi (1995), v některých dokonce sám hrál.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Claude Seignolle - knihy

2013  51%Sexie: deníček nymfomanky

Žánry autora

Literatura světová Romány Erotika

Štítky z knih

nymfomanky

Seignolle je 1x v oblíbených.