Christina Zacker životopis

německá, 1954

Životopis

Christina Zacker (narozena 23. prosince 1954 v Landshutu) je německá novinářka a spisovatelka.

Po absolvování Katharinen-Gymnasium v ​​Ingolstadtu zahájila studium na Německé škole žurnalistiky v Mnichově, zatímco studovala sociologii, politologii a komunikační vědy na LMU Mnichov. Následovala stáž v mnichovském bulvárním plátku tz.

Po vyučení jako redaktorka pracovala v letech 1978 až 1987 v Gong-Verlag pro časopis Die Aktuell, poté jako vedoucí oddělení a vedoucí kopie až do roku 1993 v Klambt-Verlag (Speyer) v budově redakce v Baden-Badenu pro časopis \"7 Tage\".

Christina Zacker pracuje jako novinářka na volné noze a publicistka pro časopisy od roku 1993, včetně Bauer, Springer, Burda a Weltbild. Je autorkou mimo jiné pro Bassermann Verlag, Bruckmann Verlag, nakladatelství Droemer-Knaur, Econ, Falken, Gräfe und Unzer, Heyne, Ludwig, Mosaik, Midena, mvg, Südwest a další nakladatelství nakladatelství Random House as stejně jako Urania. Od konce roku 2012 vyšla řada děl také nakladatelstvím ryze e-knih, dotbooks.

Speciálními oblastmi jsou výživa a zdraví, vzdělávání a psychologie i nakládání s tradičními poznatky (rolnická pravidla, lunární a stoleté kalendáře, astrologie). Kromě titulů pod vlastními jmény vydali Bassermann a Heyne řadu knih pod pseudonymem Franziska von Au (toto je rodné jméno její prababičky), zejména Knigge 2000, která je od roku 2004 k dispozici u Südwest Verlag pod názvem Der Neue Knigge.

Christina Zacker žije v Portugalsku od roku 2004. Příběh své emigrace poprvé napsala v knize Kann denn Fado fade sein?, kterou vydalo nakladatelství Heyne v roce 2012. V říjnu 2015 vyšla kniha Korkesel & Sardinenblossom. Průvodce dovolenou v Portugalsku.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.